Tânăr pasionat de poezie - interviu

- De unde ți-ai luat inspirația pt scris?
- Prima dată când am făcut o poezie eram în clasa a 5-a, la ora de religie. A fost o poezie de 5 strofe. Colegii mi au zis că este copiată de pe internet, dar a fost creația mea. Poezia respectivă a fost despre o rugăciune, inspirația mea fiind iubirea mea față de Dumnezeu.

- Cum ai decis să continui să scrii și ce crezi că stă la baza fiecărei poezii pe care o scrii?
- M-am decis să continui cu poezia în clasa a 9-a, după o lungă pauză, datorită faptului că dragostea și natura m-au inspirat. Fiind navetist observ detalii în orice mă înconjoară. Fiecare poezie pe care o creez are o parte din mine, reprezentând de fapt ce simt față de ce văd acest lucru fiind baza de la care pornesc.

-Cum îți imaginezi cartea pe care vrei s-o realizezi în viitor?
- M-am gândit că viitoarea mea carte să aibă o copertă neagră, cu inscripții aurii, pe care le vei descoperi pe parcursul cărții. Fiecare creație în parte, aș dori să aibă un desen propriu făcut de mine. Nu vă dau indicii cu privire la cuprins, veți afla. Coperta finală aș vrea să aibă un desen reprezentativ.

- Cum reușești să dai originalitate fiecărei idei?
- Poeziile mele cred ca au originalitate, deoarece orice adolescent se poate regăsi în ele,  chiar de abordez teme comune.

- Ce face o carte să rămână în mintea cititorului?
- Cred că o carte rămâne în mintea cititorului atunci când are ceva special și când crează emotii diferite.

- Crezi că ,,ființele de hârtie" pot prinde viata ca să stârnească curiozitatea contemporanilor ?
- Ființele de hârtie sunt creații proprii ale autorului. Fiecare prind viață în felul lor, indiferent de comportament sau caracter. Acestea mereu au stârnit curiozitate prezentând diverse perspective.

- Crezi că " ființele de hârtie " sunt marionete? Explica te rog
- Marionetele sunt creații care sunt controlate pas cu pas dar " fiintele de hartie " sunt creatii pe care toata lumea si le poate iluziona în diferete contexte. Insăși cititorii pot crea un alt destin, diferit de c el al autorului.

- în final poti da un citat / o reflectie / o concluzie care reflectă importanța poeziei ?
- Viața e prea scurtă pt a trăi în tăcere.




Surprize pt cel intervievat de la cititorii contemporani 

Mulți zic că poezia nu mai e așa populară, insă eu cred tocmai asta e un avantaj. Diversificarea activităților e un lucru minunat, chiar daca înseamnă că unele activități vor ieși în dezavantaj. Ca un tânăr precum Iulian Alexandru Cobiliță sa fie pasionat în zona asta, arată o anumită sensibilitate poetică care ajută în această perioadă în care suntem bombardați de conținut făcut pe repezeală și fără alt simțământ decât cel al îmbogățirii rapide. Pasiunea față de arta poetică este un lucru care sensibilizează omul și îl ajută să facă diferența între lucurile de calitate și cele care nu sunt. El este o persoană de treabă care merită tot ce a obținut prin muncă până acum."


" Deci: Eu de ex nu apreciez poezia cum o apreciază el Când eram mic o apreciam si eu, dar acuma sincer nici nu mai citesc mare lucru si cumva asta ma supăra pt ca daca as citi poate m as dezvolta mintal, când vine vorba de alex, il apreciez foarte mult ca inca mai are puterea si răbdarea de a mai citi si mai scrie poezii, pt ca sigur asta il dezvolta foarte mult pe plan mintal si in final o sa apreciez mereu pe cineva care poate sa faca ceva si eu nu pot, e o chestie foarte mișto ca inca citeste poezii dar mai mult ca si scrie

Comentarii

  1. Cel mai tare articol . Atat de frumos si de emotionat incat tremuram de emoție la fiecare cuvant

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie