Adolescentul spre maturitate

Deseori neînțeles și căruia i se reproșează lucruri. Ba că ascultă un rock greu de suportat din cauza zgomotului și nebuniei, uneori introvert stând doar la calculator în jocuri cu bătăi. Ba criticat de felul cum arată sau cum gândește. Adolescentul care se schimbă constant, care se lasă manipulat și înjosit. Un adolescent simplu cu frici, provocări interioare și visuri și scopuri mărețe, dar care trăiește în rutină și limite.

Un adolescent care nu înțelege rolul lui în viață, nu are voință și motivație. Care umblă ca un zombi și nu înțelege lucruri de impact. Acestora nu li se oferă feedback, posibilitate de exprimare, dar n au și un plan bine stabilit, sunt ca marionetele. Aceștea nu au cui să ceară ajutorul ca să li se acorde timp deoarece sunt răpuși de oboseală și cedează ușor. 
Se simt istovizi să caute părți bune fiind mai des si mai mult dezorganizați. Devin stresați și irascibili.  Fac diferențe. 


Adolescentul este așadar o fire complexă, greu de stăvilit și de înțeles. Un adolescent care pt a se impune, e predispus violenței și care ori e rece, ori pune prea mult la suflet și se atașează de iluzii. Care învață teorie, nu și pune în practică și care speră că următoarea zi va realiza ceva, nefiind conștient că viața doar trece. Uită să și elibereze sufletul de probleme și care nu mai ține cont de valori deoarece a fost dezamăgit.


Însă tot acest adolescent, care pare iresponsabil și needucat ascunde în el un viitor lider, un afacerist, un voluntar, un profesionist în domeniul care l definește. Nu mereu crede în el, dar pașii mici aduc realizări mari. Iar el înțelege că viața e un cub rubik în care toate se aranjează. Sau poate nu? 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie