Cernobîl






<"Cernobîl" a devenit serialul cel mai popular din lume>

Este un serial renumit. Serialul înfățișează dezastrul nuclear de la Cernobîl, care s-a produs în Uniunea Sovietică în aprilie 1986, precum și acțiunile fără precedent de curățire a zonei contaminate care au urmat.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitaţii radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa şi în estul Americii de Nord. Ţările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus şi Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuşi la radiaţii, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitaţiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistenţă internaţională în 1990, la patru ani de la accident. ( informare din alte surse ) 

Comentarii

  1. Cernobîl a reprezentat un eveniment negru al omenirii, nu ca e un lucru bun, dar cu ajutorul acelei explozii natura si-a recapatat o parte din teritorii, intreaga zona fiind acoperita acum de verdeata

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie