Creatori și creații #2 Rețele sociale

 




Mark Elliot Zuckerberg (n. 14 mai 1984White PlainsNew YorkSUA) este un programator american și antreprenor în domeniul internetului. Este co-fondatorul și președintele rețelei Facebook




Google LLC este o corporație americanămultinațională care administrează motorul de căutarepe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998de către doi doctoranzi de la Universitatea StanfordLarry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. 



 




Născut în 1941 şi absolvent al prestigiosului MIT (Massachusetts Institute of Technology), Ray Tomlinson a scris primul e-mail din istorie în anul 1971. El a proiectat programul de trimitere a unor astfel de mesaje electronice în timp ce lucra la Arpanet, reţeaua disponibilă cercetătorilor şi militarilor care a dat mai târziu naştere internetului.

 



YouTube (cuvânt englezesc artificial, pronunție [ˈjuːtjuːb], v. AFI) este un Site Web unde utilizatorii pot încărca și viziona materiale audio-video. YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim



 




Instagram a fost creat de Kevin Systrom și Mike Krieger, și a fost lansat în octombrie 2010. Serviciul a câștigat popularitate rapid, în aprilie 2012 atingând cifra de 100 de milioane de utilizatori înregistrați.


Dar messangerul de către cine? Dacă știi lasă un comentariu 


Whatsapp Transport a fost produs de un Ucrainean de inventator, precum și designer de calculator care este Jan Koum


Grupul japonez de e-commerce Rakuten a preluat cu 900 de milioane de dolari Viber Media, una dintre cele mai descarcate aplicatii de mesagerie instant pe mobil, scrie Reuters. 


Dar Pinterestul și TikTok ul? 
( cel mai bun răspuns va primi o surpriză ) 




























 

Comentarii

  1. Tiktokul cred ca a fost inventat de zhang si nu mai stiu cum
    Ca fapt divers instagramul si whatsappul au fost cumparate de Zuckerberg
    Messengerul nu a fost creat de aceeasi persoana ca si facebookul?
    Ai promis in postul trecut ca ne arati inventatorul artificiilor, cred ca de chinezi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu