Top 3 ­čôÜ

 
Joanne „Jo” Rowling (cunoscut─â ca: J. K. Rowling ╚Öi Robert Galbraith, n. 31 iulie 1965este o autoare britanic─â, cunoscut─â mai ales pentru scrierea romanelor de fantezie Harry Potter. C─âr╚Ťile din seria Harry Potter au atras aten╚Ťia ├«ntregii lumi, c├ó╚Ötig├ónd mai multe premii ╚Öi v├ónz├óndu-se ├«n mai mult de 400 de milioane de exemplare.Aceste c─âr╚Ťi au fost ecranizate ├«n opt filme. 


Harry Potter este protagonistul c─âr╚Ťilor Harry Potterscrise de J. K. Rowling. C─âr╚Ťile prezint─â ╚Öapte ani din via╚Ťa orfanului singuratic, care la v├órsta de 11 ani descoper─â c─â este vr─âjitor ╚Öi are p─ârin╚Ťi magicieni. El urmeaz─â cursurile de magie la Hogwarts - ╚ścoala de Farmece ╚Öi Vr─âjitorie. Sub ├«ndrumarea directorului Albus Dumbledore, Harry afl─â c─â este deja faimos ├«n lumea vr─âjitoriei ╚Öi c─â soarta lui este legat─â de Lordul Cap-de-Mort (Voldemort), vr─âjitorul ├«ntunecat care i-a ucis p─ârin╚Ťii ╚Öi care se presupunea c─â a murit c├ónd a ├«ncercat s─â-l omoare ╚Öi pe Harry. 


Ronald Bilius "Ron" Weasley este un personaj fictiv care apare ├«n volumele Harry Potter, scrise de J. K. Rowling. Ron Weasley este unul dintre personajele principale, ├«mpreun─â cu Harry Potter ╚Öi Hermione Granger. Ron provine dintr-o familie cu s├ónge pur de vr─âjitori nu prea ├«nst─âri╚Ťi, tr─âd─âtori de s├ónge.


Hermione Jean Granger este un personaj fictiv din seria de c─âr╚Ťi Harry Potter scrise de autoarea britanic─âJ. K. Rowling. ├Än ecraniz─ârile romanelor, personajul este interpretat de actri╚Ťa Emma Watson.

Hermione Jean Granger s-a n─âscut ├«n data de 19 septembrie 1979, este singurul copil al doamnei ╚Öi domnului Granger. Fiind n─âscut─â ╚Öi crescut─â ├«ntr-o familie de "├«ncuia╚Ťi", ea interac╚Ťioneaz─â pentru prima dat─â cu magia la v├órsta de unsprezece ani, c├ónd prime╚Öte o scrisoare ├«n care se specific─â c─â este admis─â ├«n cadrul ╚ścolii de Farmece ╚Öi Vr─âjitorii Hogwarts. 

Fiind un student str─âlucitor, Hermione devin─â prieten─â apropiat─â cu Harry Potter ╚Öi Ron Weasley. Pe parcursul duratei ├«n care studiaz─â la Hogwarts ea devine un avocat care lupt─â ├«mpotriva relelor tratamente la adresa piticilor de cas─â, pun├ónd bazele unei asocia╚Ťii.John Ronald Reuel Tolkien
 (n. , 

fost un scriitor, poetfilolog ╚Öi profesor de universitateenglez, cunoscut cel mai bine pentru c─âr╚Ťi fantastice clasice: Hobbitul ╚Öi St─âp├ónul Inelelor.


Frodo Baggins este unul dintre personajele fic╚Ťionaledin trilogia St─âp├ónul Inelelor scris─â de J.R.R. Tolkien.

S-a n─âscut ├«n anul 1370 ( anul 2968 pentru anul Gondorului ╚Öi a Numenorului), fiu al lui Drogo Baggins ╚Öi Primula Brandybuck Baggins. 

a r─âmas orfan, locuind la Conacul Coniac p├ón─â c├ónd Bilbo Baggins(v─âr de-al treilea al lui Frodo) l-a convins s─â vin─â ╚Öi s─â locuiasc─â cu el ├«n Fund─âtura din Hobbiton. A fost ales ca mo╚Ötenitor.Sam sau Samwise Gamgee (traducere: Sam-cel-├«n╚Ťelept Gamgee) este unul dintre cei 4 hobbi╚Ťi pleca╚Ťi ├«n aventura vie╚Ťii lor din Comitat c─âtre Mordor, unde trebuiau s─â arunce inelul lui Sauron, ├«n vulcanul din care a fost f─âurit. este cel mai de ├«ncredere prieten al lui Frodo Baggins.Gandalf este unul dintre personajele principale fic╚Ťionale din trilogia St─âp├ónul Inelelor scris─â de J. R. R. Tolkien.Vr─âjitorul-Alb, cum mai este supranumit, este unul dintre liderii p─âr╚Ťii binelui ├«n lupta ├«mpotriva r─âului al─âturi de Aragorn. De fapt, Gandalf este unul din MaiariSuzanne Collins 
Autoarea a fost remarcata pentru talentul s─âu literar ├«nc─â din perioada ├«n care ╚Öi-a adus contribu╚Ťia la realizarea unor emisiuni de televiziune de succes. Dintre acestea The Mystery Files of Shelby Woo, Clarissa Explains it All, Little Bear sau Oswald i-au adus faima lui Suzanne Collins, care a fost nominalizata de mai multe ori la Premiile Emmy.Katniss Everdeen este un personaj fictiv ╚Öi protagonistul trilogiei The Hunger Games de Suzanne Collins. Numele ei provine de la o plant─â cu tuberculi comestibili numit─â Saget─âria, de la S─âget─âtorul Arca╚Öul, al c─ârui nume ├«nseamn─â Cel care arunc─â s─âge╚Ťi ├«n latin─â.Peeta Mellark este un personaj fictiv din trilogia The Hunger Games de Suzanne Collins. Este ├«nf─â╚Ťi╚Öat de actorul Josh Hutcherson ├«n serialul de filme The Hunger Games. Peeta este tributul masculin reprezent├ónd Districtul 12 ├«n a 74-a edi╚Ťie anual─â a foamei.
Donald Sutherland, ├«n v├órst─â de 76 de ani, s-a f─âcut cunoscut ├«n lumea cinematografiei ├«n special pentru rolurile din filmele Ordinary People (1980), The Italian Job (2003) ┼či Pride and Prejudice (2005). ├Än filmul Jocurile Foamei a interpretat rolul Pre┼čedintelui Snow, conduc─âtorul tiranic al Capitoliului ┼či al Panemului.Sursa: adaptare dup─â Wikipedia

Comentarii

Post─âri populare de pe acest blog