Creatori și creații #2 Rețele sociale

 




Mark Elliot Zuckerberg (n. 14 mai 1984White PlainsNew YorkSUA) este un programator american și antreprenor în domeniul internetului. Este co-fondatorul și președintele rețelei Facebook




Google LLC este o corporație americanămultinațională care administrează motorul de căutarepe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998de către doi doctoranzi de la Universitatea StanfordLarry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. 



 




Născut în 1941 şi absolvent al prestigiosului MIT (Massachusetts Institute of Technology), Ray Tomlinson a scris primul e-mail din istorie în anul 1971. El a proiectat programul de trimitere a unor astfel de mesaje electronice în timp ce lucra la Arpanet, reţeaua disponibilă cercetătorilor şi militarilor care a dat mai târziu naştere internetului.

 



YouTube (cuvânt englezesc artificial, pronunție [ˈjuːtjuːb], v. AFI) este un Site Web unde utilizatorii pot încărca și viziona materiale audio-video. YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim



 




Instagram a fost creat de Kevin Systrom și Mike Krieger, și a fost lansat în octombrie 2010. Serviciul a câștigat popularitate rapid, în aprilie 2012 atingând cifra de 100 de milioane de utilizatori înregistrați.


Dar messangerul de către cine? Dacă știi lasă un comentariu 


Whatsapp Transport a fost produs de un Ucrainean de inventator, precum și designer de calculator care este Jan Koum


Grupul japonez de e-commerce Rakuten a preluat cu 900 de milioane de dolari Viber Media, una dintre cele mai descarcate aplicatii de mesagerie instant pe mobil, scrie Reuters. 


Dar Pinterestul și TikTok ul? 
( cel mai bun răspuns va primi o surpriză ) 




























 

Comentarii

  1. Tiktokul cred ca a fost inventat de zhang si nu mai stiu cum
    Ca fapt divers instagramul si whatsappul au fost cumparate de Zuckerberg
    Messengerul nu a fost creat de aceeasi persoana ca si facebookul?
    Ai promis in postul trecut ca ne arati inventatorul artificiilor, cred ca de chinezi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie