Enciclopedie

 ✏ Recorduri mondiale 

💥Jennifer Aniston a strans un milion de urmaritori în doar cinci ore si 16 minute dupa ce si-a facut cont de instagram.  Actrita  a publicat un selfie in care aparea alaturi de fostii sai colegi din distributia serialului "Friends".
💥Un inel cu 7.777 diamante in valoare de circa 5 milioane de dolari a stabilit recordul pentru inelul cu cele mai numeroase diamante. Confecționarea a durat 18 luni. 
💥O echipa formata din 12 sculptori si 8 tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda si Letonia au construit, la Binz, in Germania, timp de trei saptamani si jumatate, cel mai inalt castel de nisip din lume, cu o inaltime de 17,65 de metri.
💥O imagine infatisand un ou a devenit in luna ianuarie fotografia de pe Instagram cu cel mai mare numar de aprecieri (peste 30,5 milioane) depasind recordul anterior
💥O companie din Canada a creat cel mai mare labirint din zapada cu o suprafata de 2.789, 11 metri patrati, devansand recordul din 2015 cu peste 1.000 de metri patrati, potrivit postului de televiziune CBC.
💥cel mai mare urs de plus din lume, cu o greutate de peste patru tone si o lungime de 19,41 de metri, cu ocazia celebrarii sarbatorii nationale dedicate copiilor. Creat de o asociație din Mexic. 

✏istorie
*documentar
*divertisment
Cărți și filme 















Despre teorii conspiraționale alături de cărțile lui Dan Brawn ( Brown este interesat de criptografie, chei și coduri, care sunt o temă recurentă în poveștile sale ) 

✏BIOLOGIE
*Fobii
*Genetica


✏Psiho
* testul petei de cerneala
* procese psihice
* Deja-vu


Hermann Rorschach (8 noiembrie 1884 – 1 aprilie 1922) este un psihanalist elvețian care a inventat faimosul test psihologic ce îi poartă numele. Pe baza testului Rorschach ies la iveală diverse trăsături de personalitate ale oamenilor sau trăiri, pe baza cărora pot fi diagnosticaţi.


✏antreprenoriala
* temperamente
* fișe ceda 


Fișe

* plan de afaceri - schemă în 10 etape 
* scrisori de intenție și motivație modele
* analiza swot și lista mare
* aplicări de participări la traininguri
* proiect de carieră prin prisma jurnalului
* matrice de luare a deciziilor 
* regulamente specifice 
* sfaturi pt interviu
* calități forte și brand personal
* standarde educaționale 
* inteligențe multiple si chestionare
* componente dezvoltare personală 
 
✏ Univers 







Universul și Pământul 

💥 UNIVÉRS, universuri, s. n. 1. Lumea în totalitatea ei, ansamblul a tot ce există, exceptând, pentru cei credincioși, pe Dumnezeu creatorul. 2. Spațiul, cu patru dimensiuni (cele trei coordonate spațiale și timpul), ale cărui elemente sunt evenimentele. 3.Globul pământesc; partea populată a globului pământesc (împreună cu tot ce se află pe el); locuitorii globului pământesc. ♦ Mediul, cercul, lumea imediată în care trăiește cineva sau ceva; domeniu material, intelectual sau moral. – Din fr.univers, lat. universum.

💥 
Pământul (numit și Terra sau „Planeta albastră”) este a treia planetă de la Soare și cea mai mare dintre planetele telurice ale Sistemului Solar, atât pentru masă, cât și pentru diametru. Este singurul corp ceresc despre care se știe că adăpostește viață







✏ Mitologie 


Creaturile fictive din legende și fabule pot fi animale personificate, figuri umane sau figuri ambivalente de animal și om.



Referințe și note 

Legendele Olimpului este o lucrare în două părți („Zeii” și „Eroii”) aparținând lui Alexandru Mitru, în care sunt narate faptele legendare ale unor personaje din mitologia greacă. În 1972 a primit premiul Ion Creangă din partea Academiei Române

MITOLOGÍE, mitologii, s. f. Totalitatea miturilor create de un popor sau de un grup de popoare înrudite. ♦ Disciplină care studiază geneza și evoluția miturilor, semnificația și simbolurile vehiculate de ele. – Din fr. mythologie, lat.mythologia.


Comentarii

Trimiteți un comentariu