Poze și flori 🤩

 

  Trandafirii roşii

Este bine cunoscut faptul că în cultura occidentală trandafiri rosii sunt simbolul cel mai răspândit al dragostei şi al frumuseţii. Aceste flori parfumate vin în diverse nuanţe de roşu, care au diverse simboluri. De exemplu, un trandafir roşu aprins semnifică dragostea, iar unul vişiniu reprezintă o dragoste ce urmează a fi împlinită. 




Trandafirii portocalii
 poți apela la trandafiri portocalii dacă vrei să mulțumești cuiva sau vrei să îți exprimi admirația. Având o culoare vibrantă, îi poți dărui cu succes persoanelor energice și entuziaste.


Laleaua se află pe locul trei într-un top, clasament al  celor mai vestite flori, după trandafir și crizantemă. Deoarece, prin anii 1620, bulbii ei au ajuns la un preț exorbitant în Europa, a reprezentat și un simbol al bogăției, averii.
Pentru olandezi, simboliza și scurgerea rapidă, fulgerătoare a vieții omului.

♡♡♡♡

Bujorul este una dintre florile simbol ale Chinei și floarea oficială a statului Indiana              Numele chinezesc al bujorului este „sho yu”, ceea ce înseamnă „cel mai frumos”, un nume extrem de potrivit, având în vedere frumusețea acestor flori. 



Trandafirii albi

Potriviţi pentru a fi oferiţi atunci când dorim să exprimăm respectul faţă de cineva, tradafirii albi sunt un mod inedit de a impresiona o persoană foarte dragă, putând fi dăruiţi şi în semn de recunoaştere a unui nou început sau în semn de rămas-bun. Culoarea lor pură transmite respect, aduce un omagiu noilor începuturi şi exprimă speranţa pentru viitor.








Violet

Persoanele “violet” sunt uluitoare, creative, cu o percepție rapidă a ideilor spirituale, firi artistice și gânditoare, neconvenționale, generoase, foarte sensibile și ușor de rănit, tolerante şi demne. Cu oamenii “violet” se poate convieţui destul de uşor, dar foarte rar ajungi să-i cunoşti cu adevărat. Pot fi secretoşi și de multe ori au trăsături contradictorii. Nu ne place la ei nevoia continuă de onestitate și sinceritate. Sunt individualişti, pretenţioşi, dificili, greu de mulţumit, mofturoşi, distanţi şi sarcastici atunci când sunt înţeleşi greşit. Nu le place să se implice în ceva dacă nu ştiu ce primesc.











Lumea pare a fi o roată, în care lucrurile se repetă. Totul ține de cum privești. Și la ce înălțime.  


Cultura și istoria sunt capabile să schimbe lumea în bine. Păstrând vie amintirea oamenilor mari, preluând modele. 


In apus.. un apus violet peste orașul în repaos... la o bătaie de aripi, un vânt rece și un cer plin de fiori. 



O noapte.. o noapte în care respiri aerul care miroase a liniște și pace. O noapte care pare infinită...  O noapte în care închizi ochii, crezi că visezi, dar ești în paradis. Luna.. lumini.. și un simplu vapor în noapte. Sub cerul plin de stele.. și sub un pod, o trecere într o altă dimensiune și într un alt paradis. 


☆☆☆ 



Albastru.. Simbolistica culorilor rămâne una dintre puterile universului cromatic. Este culoarea considerată cel mai adesea simbolul a tot ce este legat de spiritualitate.



☆☆☆ 



Să ne luăm zborul.. ca un puf de păpădie, în lumi necunoscute...




" mă iubește.. nu mă iubește.. floare ghicește " 









Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie