Rețete fără secrete!




Rețetă:


- 210 gr de făină
- 40 gr cacao
- 200 gr zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 80 ml ulei
- 300 ml apă plată sau minerală
- esență de vanilie



- Într un bol amestecăm alimentele uscate ( făina + zahărul + sare + praful de copt și cacao )

- amestecăm ușor totul cu un tel

- după ce se omogenizează turnăm vanilia, uleiul și apa și iar amestecăm


Compoziția o vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie care va fi unsă un pic cu ulei.
Punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade
Îl scoatem din cuptor după aproximativ 45 min
Îl verificăm cu scobitoarea dacă e copt.

La sfârșit după ce se răcorește putem să l decorăm cu pudră sau glazură cu bombonele cum am făcut eu.

E un chec de post, simplu și foarte gustos. Poftă bună.






Pandișpan cu mere 


Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina alba
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri. Adauga jumatate din cantitatea de zahar peste galbenusuri si amesteca bine. Bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer. Adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar si continua sa le mixezi pana cand se dizolva zaharul. 
Adauga albusurile spuma peste galbenusuri si amesteca usor pana cand obtii o masă omogena. Adauga si faina si continua sa amesteci usor pana cand se uniformizează
Tapeteaza tava cu hartie de copt si toarna compozitia de pandispan. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Pandispanul este gata cand devine auriu.



Brioșe cu fructe proaspete 

Ingrediente
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 50 g ulei
  • 150 g faina
  • coaja de lamaie


Mod de preparare



Intr-un bol se sparg ouale intregi. Se adauga vanilia, zahărul si un praf de sare si se mixeaza la viteza mare (cateva minute) până obtinem o spuma deschisa la culoare.
Dupa  adaugam uleiul si mixam sa se incorporeze. In final turnam in amestec si faina cernuta, amestecand ușor cu spatula cu miscari largi de sus in jos Tot acum punem si razatura de lamaie.

se adauga compozitia in formele de silicon unse cu ulei sau unt si Tava speciala cu briose se introduce in cuptorul preincins la 180° C. Briosele se coc 10 minute la 180 C si alte 6-8 minute la 170° C. Ele cresc mult si se rumenesc la suprafata.
Când sa răcorit am decorat cu ciocolata și/sau fructe

Dacă doriți și alte rețete dați un like și un comm
- prăjitură deșteaptă
- prăjitură cu clementine 
- pancakes 
- tort de clătite 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Palate din Oradea

Glumind