Pentru pofticioși!



Țin să menționez că rețetele de astăzi sunt făcute prima dată. Sper că au ieșit frumoase, că de gustoase clar că sunt




Prăjitură deșteaptă

Ingrediente
 4 oua la temperatura camerei vanilie 150 g zahar 125 g unt topit 115 g faina  450 ml lapte caldut 50 ml suc de lamaie coaja razuita de lamaie 


Mod de preparare
*  Preincalzeste cuptorul la 160° si unge cu unt o tava patrata sau una rotunda mai înaltă Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma cu ajutorul mixerului, până se dublează în volum și capătă culoare albuie Freaci galbenusurile cu zaharul pana obtii o consistenta cremoasa si usoara. Adauga untul, vanilie, amesteca pentru 2-3 minute, apoi adauga faina si incorporeaz-oAdauga zeama si coaja de lamaie, apoi adauga laptele treptat, pana la omogenizare* adaugă albusurile batute treptat și amestecă cu spatula ușor Toarna aluatul in tava de copt si da-o la cuptor pentru aproximativ o ora, sau pana ce se coloreaza auriu, iar prajitura trece testul scobitorii.Vei fi uimit cum treptt se stratifica in 3 parti si decorezi cu pudră





Tort de clătite 
Pt clătite 
Ingrediente
1l lapte
5 oua
300 g faina
2 linguri de zahar
1 lingurita de sare
2 linguri de apa

3 linguri de ulei 

Mod de preparare: 
Într-un vas adânc se sparg 5 ouă la care se adaugă sarea și zahărul. 
Amesteci până la omogenizare apoi adaugi treptat făina. 
Încorporezi treptat laptele și amesteci până nu sunt boțurele ( cocoloașe )
La final, se adauga ulei si apa.
Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei sau unt. Torni compoziția uniform și în strat subțire mișcând tava cu îndemânare.  Cand suprafata aluatului isi pierde luciu, iar marginile clatitei devin aurii, e un semn ca trebuie intoarsa de pe cealaltă parte. 
( dacă vedeți că compoziția este groasă adăugați apă ca atunci când pregătiți clătotele din cauza grosimii să fie crude înauntru ) 

Pregătim crema
Unt ~ 400 g 
Lapte condensat - 2 cutii
Preparare
Lăsăm untul la temperatura camerei să se înmoaie apoi îl batem cu mixerul. Adăugăm laptele condensat și omogenizăm și ungem tortul cu cremă la fiecare clatită facută.
La sfârșit putem decora cu fructe ( eu am decorat cu vișine din borcan pt un gust dulce acrișor ) și l dăm la frigider pt câteva ore. 
Tortul este gata. 

Comentarii

  1. Ador felurile de deserturi puse pe blog, sunt așa diversificate. Ce ar fi dacă ai posta si alte mâncăruri, spre exemplu ceva la cuptor cu legume. Apreciez mult munca ta de bucatareasa, esti o gospodina, o scriitoare si mai gatesti. Abia astept sa si gust. Ai si anumite secrete in preparare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos. Normal că voi pune și alte feluri de mâncare. Secretele sunt munca și pasiunea și iubirea pe care o port fanilor mei ❤❤

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie