Partea a 3-a


Napoleon Fără Coacere
Ingrediente:
- 2 ouă medii
- 150 g zahăr
- 3 linguri mari de făină
- vanilie
- 500 g lapte
- 100 g unt

Toate la temperatura camerei



Mod de preparare:

Pt început să facem crema

Cel mai bine e să luăm un ceaun de dimensiuni medii
Spargem aici ouăle și adăugăm zahărul. Batem tot până se omogenizează. După adăugăm vanilia, amestecăm bine și adăugăm treptat și făina.
Amestecăm foarte bine ca să nu se formeze cocoloașe.
Adăugăm treptat laptele, câte puțin pt a obține o masă cremoasă și ușoară.
Nu amestecăm toate ingredientele odată.
O punem pe arăgaz și la foc mic amestecăm mereu totul să nu se lipească de fundul vasului.
Treptat masa se va îngroșa, astfel de îndată ce apar prinele bule stingem arăgazul. Continuăm mereu să amestecăm și adăugăm untul până se topește.

Cât timpmse răcește pregătim biscuiți fărâmicioși. Eu am luat urechiușe și vă las poză cu ele.
Când se răcește pun un pic de cremă pe platoul unde voi face tortul. Cu ajutorul spatuluii ung platoul urmat de un strat de urechiușe. Acoperim toată suprafața cu ele să nu avem spațiu între ele. Apoi iar cremă și tot așa pănă la ultimul strat de cremă rămasă. Ung bine și în jurul tortului pentru ca să se poată înmuia bine biscuiții.

La sfârșit desupra am decorat tortul punând deasupra cremei ciocolată rasă și niște florocele de napolitană.
Poftă bună

P.S ( am ales biscuiți, ca să ușurez munca de a coace foile de napoleon, totul însă rămâne la dorința fiecăruia )


Shaorma de casă


Aveți nevoie doar de lavash( lipie ) de magazin. Maioneză și 
Ketchup, piepte de pui prâjit, cartofi pai prăjiti, varză, roșii, castraveți murați sau morcov coreean potrivit picant. 
Punem în lipie căte puțin de fiecare, o împături și o prajim în tigaie cu puțin ulei până se rumenește, pe ambele părți. 

























Dacă vreți și pizza dați like :)


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie