Religii

 


Religia este credința în supranaturalsacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane


Cuvȃntul “religie” în latină înseamnă "re-legare", respectiv restabilirea relației dintre Dumnezeu și Om.

STATISTICI : 



Analiză: 

↙️ Creștinism ( ortodox și catolic, îl vom analiza pe cel ortodox ) 







Creștinismul este una din cele trei religii monoteistecontemporane, alături de iudaism și islam. Considerând împreună catoliciiprotestanții și ortodocșii sub eticheta globală de „creștini”, religia acestora este, actualmente, cea mai importantă din punct de vedere numeric,[1][2] cu un număr de 2,4 miliarde de adepți.



↙️ musulmană









Musulmanul (în arabă مسلم‎‎ [muslim], feminin مسلمة‎ [muslimat]) este o persoană adeptă a religiei Islam,[1]o religie monoteistă și avraamică bazată pe Coran. Musulmanii consideră Coranul a fi „cuvântul lui Dumnezeu”, așa cum i-a fost adresat profetuluiMahomed. De asemenea, musulmanii urmează învățăturile și practicile lui Mahomed așa cum sunt scrise în hadith.[2] „Muslim” este cuvântul arab pentru „musulman” și înseamnă literalmente „cel care se supune (lui Dumnezeu)”.

↙️ Hinduism 









↙️ Budismul 



















 































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie