23 aprilie - Ziua cărții

Toți zic ca e doar un obiect cu file şi coperte. Toți o lasă de o parte când apare ecranizarea la ea. Toți îi ignoră valoarea şi o lasă să se prăfuiască şi să se îngălbenească pe un raft părăsit. Dar care e piatra de temelie a unei societăți dezvoltate politico-social-economic? Care e lumina din labirint şi care e începutul începuturilor. Care obiect?
E chiar ea. Cartea. Cea care cultivă valori şi ne face să facem diferențe între bine şi rău, advăr şi minciună. Cea are ne menține pe linia de plutire. Care e echilibru dintre sentiment şi rațiune. Care a dezvoltat în noi abilități ca mai apoi să putem să le împărțim cu alții. E doar cartea. La început Abecedarul, apoi Creangă, Eminescu ş.a. Unele vesele, altele triste. Unele voluminoase, altele mici. Unele colorate, altele simple. Dar toate cu un mesaj. Toate cu un sfat. Toate cu o taină ascunsă în miezul ei.
Mulți mi au zic că nu le place lectura, dar mereu am crezut că nu au găsit cartea potrivită. Dar viața e o căuare continua.. într un final o găseşti şi te regăseşti.
Azi e ziua ei şi ştiți am citit undeva. Ca atunci când citim, un arbore se bucură că exista viață după moarte.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie