Jocurile Foamei de Suzanne Collins





Suzanne Collins 

(n. 10 august 1962Autoarea a fost remarcata pentru talentul său literar inca din perioada in care si-a adus contributia la realizarea unor emisuni de televiziune de succes. În 2008, Suzanne Collins a publicat primul volum din trilogia Jocurile Foamei. Acesta a avut un succes izbitor, fiind ecranizat în 2012. A fost urmat de celelalte două părți ale trilogiei, Sfidarea și Revolta. (wikipedia)




E o carte ce le va plăcea cititorilor genului fantasy. Acțiunea are loc în ținutul Panem. Acesta e împărțit în 13 districte fiecare specializat într-o anumită activitate predominantă. Puterea e deținută de Capitoliu iar ,,pacea,, e deținută de Apărătorii Păcii. În urma unor Zile Negre, districtul 13 este eliminat și se impune teama locuitorilor. Ca o pedeapsă apar Jocurile Foamei. Regulele sunt simple, fiecare district trimite câte 2 participanți, un băiat și o fată având între 12 și 18 ani. Aceștea sunt închiși într o arenă unde trebuie să supraviețuiască doar o persoană. 

A sosit ziua extragerilor. Din numeroasele bilete cea extrasă e Prim Everdeen. Katniss se oferă în locul surorii ei înăbușită de groază. Numele băiatului extras este Peeta Mellark. Cei doi pornesc la drum, vor trece prin stări emoționale, se vor împotrivi marilor provocări și conducerii, luptă împotriva președintelui Snow, Katniss devine un simbol și o speranță ca aceste jocuri să ia sfârșit, oare va reuși? 

Citește și vei vedea. Vei vedea puterea și curajul, suferința și iubirea, sacrificiul și dedicarea și nu vei regreta deoarece cartea e o capodoperă.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie