100 de pasi pentru o viata de succes - Nigel Cumberland

Această carte prezintă pașii pe care trebuie să i urmăm pentru a ne bucura de succese. În fiecare pagină găsim idei și exerciții. Nu voi da multe detalii despre ea deoarece fiecare își va selecta din ea ce are nevoie. Fragmentul dat cel puțin pe mine m-a impresionat. O parcurgi ușor deoarece nu i voluminoasă, dar ascunde comori mari.
Fragment
    “Traieste cu mintea deschisa
    „Este important sa-ti mentii mintea deschisa. Creierul este programat sa ne protejeze, iar acest lucru poate insemna ca va impune limite acolo unde el considera ca noi putem sau trebuie sa facem ceva. Pune in mod constant presiune pe aceste limite, deoarece creierul poate fi foarte prudent." Chrissie Wellington
    Ai cu adevarat o minte deschisa sau vezi doar ce ai observat si auzi doar ce ai ascultat deja? Suntem creatiile obisnuintei si ne place ca lucrurile sa fie asa cum erau.
    Atunci cand te agati cu incapatanare de opiniile si concluziile tale, este imposibil sa accepti informatii si idei noi. Daca ignoram perspective si feluri noi de a vedea lumea sau daca evitam lucruri care nu ne plac, aces-tea ne izoleaza si ne impiedica sa ne dezvoltam la potentialul nostru maxim.
    Este extrem de adevarat faptul ca, de multe ori, credem ca stim cu certitudine raspunsurile la provocarile si intrebarile cu care ne confruntam: Ce fac acum? Ce ar trebui sa fac in continuare? Unde ma duc? Cu cine ar trebui sa ma conectez? Ce ar trebui sa spun? De ce fac un lucru anume si ce vreau? etc. Uneori, ne amagim punandu-ne intrebari cand in mintea noastra avem deja raspunsurile pe care vrem sa le auzim. Oamenii de succes sunt intotdeauna deschisi la minte, deoarece, doar atunci cand evaluezi in mod egal diferite optiuni, idei si decizii, poti sa iei deciziile corecte.
    Exerseaza sa fii deschis la minte. Invata sa te bucuri ascultand si preluand idei, informatii si opinii noi. Pune-ti intrebari asupra unor opinii pe care le-ai avutdintotdeauna, dar pe care nu le-ai pus niciodata in discutie pana acum. Varianta alternativa este de a risca sa mergi pe pilot automat, anchilozat cu incapatanare in vechile tale obiceiuri si tipare de gandire. Indiferent de alegerile si deciziile cu care te confrunti, fa intotdeauna acest lucru cu mintea deschisa.
    Atunci cand te agati cu Incapatanare de opiniile si concluziile tale, este imposibil sa accepti informatii si idei noi."

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog