Biblioterapia: vindecarea afecțiunilor prin lectură

Biblioterapia – tratarea afecțiunilor prin intermediul lecturii – de la proză la poezie și până la cărți motivaționale – începe să câștige tot mai mult teren. În Marea Britanie, de pildă, începând cu luna mai 2013 va intra în vigoare programul Cărți pe rețetă, un program guvernamental sprijinit de asociațiile medicale și asociațiile librarilor, prin intermediul căruia medicii pot prescrie pacienților o serie de cărți drept tratament.
Mai exact: pentru pacienții care suferă de anxietate. depresii, fobii sau alte afecțiuni asemănătoare, medicii vor elibera o rețetă care echivalează cu un abonament gratuit la biblioteca locală, unde pacienții vor putea să-și aleagă lecturile dintr-o serie de de cărți special alese în funcție de afecțiunile specifice.
Potrivit cercetărilor, lectura reduce starea de stres cu 67%, iar riscul apariției unor boli psihice este redus cu mai mult de o treime. În plus, alte cercetări au evidențiat faptul că lectura poate fi eficientă în tratarea alcoolismului.Imagini pentru tratarea prin lectura
P.S. cititul nu îngrașă

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Enciclopedie